Meer dan miljoen voor nieuwe fabriek in Bilzen

ann senden

Ann Senden, ondernemer uit Zutendaal, heeft de Nederlandse uitvinder en fabrikant van vochtwerende producten Lardenoije overgenomen. Het in Nederland al erg gerenommeerde merk, zal onder de nieuwe bedrijfsleiding starten met een volledig nieuwe productie-eenheid in Bilzen.

“Nico Lardenoije was een doctor in de scheikunde, die al sinds 1958 exclusieve producten voor de behandeling tegen alle soorten vocht en schimmels ontwikkelde,” vertelt Ann Senden. “Na zijn overlijden, heb ik het bedrijf van de familie kunnen overnemen. Het gamma is in Nederland erg hoog aangeschreven. Er zijn producten voor de bescherming van metsel- en pleisterwerk, tegen insijpeling van water en voor het injecteren van muren.”

15 mensen

Om de ambities kracht bij te zetten, zal Lardenoije in Bilzen een gloednieuwe fabriek bouwen. “De bouwgrond in de industriezone Kieleberg is aangekocht. Ik wil snel gaan. Over een half jaar moeten de volautomatische installaties operationeel zijn. Er zal meer dan een miljoen euro geïnvesteerd worden. Ik wil opstarten met zo’n 15 mensen. Er zijn dan ook vacatures voor bedienden, productiemedewerkers en verkopers.” Intussen worden de producten van Lardenoije ook al aangeboden via de bouwgroothandels.