Nieuws Limburg Meer doen met hetzelfde IT-budget

Meer doen met hetzelfde IT-budget

Meer doen met hetzelfde IT-budget

Niet elke IT-manager voelt zich voldoende gewapend om zijn nieuwe rol op te nemen. Hoe komt dat nu? De verwachtingen van je hele bedrijf stijgen. Dat zegt een studie van Insight bij 1.000 Europese IT-professionals waaronder 100 uit België, waar Data News en Computable over berichtten.

Gebruikers verwachten dat IT gewoon werkt. De business verwacht dat IT proactief meedenkt en sneller digitale oplossingen in de praktijk brengt.

Daardoor moet je je IT-afdeling heruitvinden. Fundamenteel. Strategisch. Niet wat morrelen in de marge. Jarenlang was de opdracht om kosten te besparen wat rechtstreeks leidt tot een IT-beleid dat vooral gericht is op brandjes blussen. Ondertussen moet je de bestaande diensten blijven opleveren, en ook nieuwe innovatieve projecten.

Is dat een contradictio in terminis? Wij denken van niet.

Re-engineering IT hoogste prioriteit

Het hertekenen van de IT-afdeling is vitaal. Dat blijkt ook uit een poll van CIONET. (https://info.cionet.com/blog/the-8-top-of-mind-concerns-of-belgian-cios-why-this-is-the-most-fascinating-time-to-be-a-cio) IT-managers zijn er echter minder enthousiast over dan dat zo’n oefening verdient.

Re-engineering IT, zoals CIONET dat noemt. Dat kan enkel door je basisactiviteiten drastisch te simplificeren en automatiseren. De middelen die je daardoor vrijmaakt, kan je aanwenden om aan de nieuwe verwachtingen te voldoen en zo de waarde van en voor je organisatie te verhogen.

Zulke re-engineeringoefeningen zijn ons op het lijf geschreven. Met ervaren IT-managers als gids kunnen wij je helpen om je IT-afdeling door deze verandering loodsen.

Hoe begin je daar nu aan?

We hanteren tegelijkertijd een bottom-up en een top-down aanpak. Top-down kijken we naar hoe de IT-organisatie beter kan bijdragen aan de strategische doelen van je bedrijf. Bottom-up kijken we naar de huidige IT-dienstverlening en hoe die is georganiseerd.

Er is geen betere plaats om hiermee te beginnen dan inzicht te krijgen in het IT-budget. Je kan hier vandaag zelf al aan beginnen met 3 eenvoudige stappen:

  1. Download onze e-gids IT-budget
  2. Breng je IT-middelen in kaart met de budgettemplate
  3. Reserveer een workshop met één van onze business consultants om samen met jouw kritisch te kijken naar de huidige kost voor IT en de mogelijke opportuniteiten.Wat mag je verwachten? Kostenbesparing in je IT-operations, transparantie van de IT-kosten voor de directie en inzichten in potentiële investeringsprojecten en hun meerwaarde.

Start nu, download onze e-gids IT-budget.

PS: onze consultants kunnen ook helpen met een overtuigend, onderbouwd strategieverhaal. In de e-gids vind je hun contactgegevens.

Proximus SpearIT
Ferdinand Allenstraat 38
3290 Diest
+32 (0)16 35 91 00
www.proximus-spearit.be
info@proximus-spearit.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.