Meer en betere pintjes uit brouwerij van Alken

De brouwerijgroep Alken-Maes gaat meer dan 8 miljoen investeren in de uitbreiding van de capaciteit en efficiëntieverhoging in de vestigingen van Alken en Opwijk. Dit is vooral een gevolg van de stijgende vraag naar speciaalbieren.

cristal alken bakkenDe Belgische export van speciaalbieren zit in de lift. Het afgelopen jaar groeide dit marktsegment met ruim 5 procent. Vandaar ook dat de brouwerijen extra middelen vrijmaken om hier op in te spelen. Zo kondigt Alken-Maes een investeringsprogramma aan van meer dan 8 miljoen euro. De inspanningen worden gespreid over de vestigingen in Alken en Opwijk, waar merken als Cristal Alken, Mort Subite, Grimbergen en Affligem worden gebrouwen.

In Alken wordt onder meer geïnvesteerd in nieuwe etiketteringsmachines, een uitbreiding van de warme kamers en extra stockageruimte. Hierdoor worden er in eerste instantie 6 nieuwe jobs gecreëerd. "Zowel in de productie, als voor de technische ondersteuning en de supervisie zijn gemotiveerde kandidaten welkom," zegt Annick Neyt, HR Business Partner bij Alken-Maes. In Opwijk, waar de expertise rond het hogegistingsbier Affligem geconcentreerd is, wordt het budget ingezet voor maatregelen ter verbetering van de veiligheid, het milieu en de efficiëntie.