Meer rendement voor trainingscentrum van 1,2 miljoen

De producent van ramen en deuren Profel uit Overpelt heeft een samenwerking afgesloten met de Hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL). Daarbij is afgesproken dat de hogeschool gaat helpen bij de opleiding van de zelfstandige dealers van Profel. In ruil zullen de studenten van de UCLL aan concrete projecten van Profel kunnen meewerken om ervaring op te doen.

heusdens“Wij hebben bij Profel zopas 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in een gloednieuw trainingscentrum,” zegt CEO Wim Van Den Bossche, vroeger nog actief bij KwadrO-Belisol, een klant van Profel. “In dit opleidingsinstituut willen we onze dealers en hun medewerkers verder bekwamen in onze producten en diensten: technische kenmerken, maar ook de omgang met de klanten, nazorg, enzovoort. Wij weten wel wat ze moeten leren, maar voor het ‘hoe’ doen wij een beroep op de pedagogische kennis van UCLL.” Frank Heusdens, opleidingshoofd Bedrijfsmanagement bij UCLL, vult aan: “Wij zorgen voor de leertrajecten, de didactische werkvormen en de evaluatie voor de opleiding van de dealers.”

Van de andere kant kan UCLL voor haar studenten een beroep doen op Profel om echte werkervaring op te doen. “Onze studenten uit de richting Bedrijfsmanagement kunnen er meewerken aan concrete projecten,” aldus nog Heusdens. “Zo heeft één van onze studenten recent nog de logistieke flow helpen uittekenen voor een nieuwe lakstraat bij Profel. Op die manier kunnen we onze studenten beter voorbereiden op hun job, maar ook als hogeschool een betekenisvolle rol spelen voor de bedrijven in de regio. Een win-win-situatie voor beide partijen dus.”

UCLL maakte nog bekend dat 92% van zijn afgestudeerde professionele bachelors binnen de zes maanden al een job heeft. De afgestudeerden gaven in het onderzoek ook bijna allemaal aan tevreden te zijn met hun job.