Nieuws Limburg Meer vertrouwen in economie dan in Wilmots

Meer vertrouwen in economie dan in Wilmots

Meer vertrouwen in economie dan in Wilmots

Het vertrouwen van de Limburgse ondernemer blijft nagenoeg stabiel. De Polsslag Ondernemend Limburg van VKW Limburg en Unizo Limburg vertoont een minieme daling, maar blijft wel redelijk positief. De Limburgse economie presteert al vier opeenvolgende kwartalen op een vrij hoog en constant niveau.

“Opvallend is de sterke export-prestatie in het voorbije kwartaal, met een bijna evenaring van de hoogste waarde in 10 jaar,” zegt Jos Stalmans van het VKW. “Ook de vooruitzichten qua export blijven hoog. Belangrijke kanttekening daarbij is wel dat de bevraging werd afgenomen vlak voor het Britse Brexit-referendum.”

Zijn collega bij Unizo, Bart Lodewyckx, vult aan. “De productiesector blijkt momenteel duidelijk de trekker van de Limburgse economie. De dienstensector kende het beste kwartaal sinds 2007, maar lijkt met toenemende twijfels voor de toekomst te zitten. In de detailhandel wordt de eerder opgetekende verbetering van het ondernemersvertrouwen grotendeels teniet gedaan. De grote Limburgse bedrijven winnen aan vertrouwen, in tegenstelling tot de kleine bedrijven, waar het sentiment daalt en voor de kleinste bedrijven zelfs onder nul zakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.