Nieuws Limburg Meer werk, minder mensen in Limburgse bouw

Meer werk, minder mensen in Limburgse bouw

Meer werk, minder mensen in Limburgse bouw

De aannemers in Limburg hebben een goed gevuld orderboek. Ze zijn dan ook positief gestemd over de komende maanden. Volgens de Confederatie Bouw Limburg zal de groei van de bouwsector hoger uitkomen dan de algemene groei van de economie. De tewerkstelling in Limburg daalt wel, in tegenstelling met de evolutie op Belgisch niveau.

Het meest recente aantal vergunningen voor nieuwe woningen verminderde in 2018, maar dit is vooral te wijten aan het verschil met eind 2017, toen er massaal vergunningen werden aangevraagd door de wijzigingen in de EPB-wetgeving. Ook het aantal vergunningen voor niet-woongebouwen daalde. In dat segment steeg wel het gemiddelde volume van de projecten.

Voor het jaar 2019 zijn de optimisten wel in de meerderheid. De orderboeken zijn goed gevuld. De meerderheid heeft voor meer dan 6 maanden opdrachten in het vooruitzicht.

Op vlak van personeel doet er zich in Limburg een merkwaardige evolutie voor. In tegenstelling tot de rest van het land daalt het aantal loontrekkenden in de bouwsector. Die trend zet zit al twee jaren door. Het aantal freelancers neemt daarentegen wel sterk toe. (Een artikel hierover leest u zaterdag in Het Belang van Limburg, bijlage De Markt, rubriek Jobat).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.