Nieuws Limburg Meester Nicolas maakt steden slimmer

Meester Nicolas maakt steden slimmer

(Foto: Jef Croughs)

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een ambitieus project om Limburgse steden en gemeenten slimmer te maken. Er komen interactieve borden en schermen, die zowel in gebouwen als in het straatbeeld, nuttige informatie aan de burgers zullen meedelen. Socalim gaat hiervoor een partnership aan met Clearchannel en Digitopia.

Het s-Lim-project is in het leven geroepen om tegen 2030 een slimme regio te maken van onze provincie. Niet dat we nu dom zijn, maar toch… Met technologie als Internet of Things, slimme camera’s en dataverkeer, zal de welvaart, welzijn en levenskwaliteit van de Limburgse bevolking bevorderd worden.

Een belangrijk onderdeel daarvan wordt de communicatie van cruciale informatie. s-Lim gaat daarvoor in zee met het triumviraat Socalim, ClearChannel en Digitopia. “Concreet gaan wij als bedrijven onze expertise combineren om de steden en gemeenten te voorzien van een innoverend, digitaal communicatiekanaal”, zegt Nicolas Nulens van infra-specialist Socalim uit Houthalen-Helchteren. “Het gaat om digitale infoborden die zowel binnen als buiten geplaatst zullen worden. Om te bepalen wat er op de schermen komt, wordt er een centraal content-management-systeem voorzien. Dit zorgt ervoor dat de borden zowel lokaal als regionaal bediend kunnen worden. Zo kan er binnen de gemeente of over de grenzen heen, met de inwoners gecommuniceerd worden.”

De installatie van het eerste indoor bord gebeurde in Halen, het eerste outdoor exemplaar staat in Sint-Truiden. “Op elk moment van de dag geven de schermen waardevolle informatie aan burgers, toeristen en voorbijgangers”, zegt burgemeester Veerle Heeren. “Het gaat om sensibiliseringscampagnes, vacatures, evenementen, crisiscommunicatie in noodsituaties, enzovoort. De dag van vandaag kan een moderne, slimme stad niet meer zonder die snelle, duurzame communicatie. We zijn mee met de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.