Mega-contract voor P&V Elektrotechniek

P&V Elektrotechniek uit Heusden-Zolder heeft een groot contract in de wacht gesleept bij Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur in ons land. Concreet mag P&V de komende vijf jaar maar liefs 4.500 schakelkasten bouwen, onder meer voor ETCS, het nieuwe Europese treincontrolesysteem.

“Het project werd gegund in een Europese aanbesteding,” zegt Koen Pellaers, Sales & Marketing Director bij P&V. “We zijn er trots op dat we dit als Belgisch bedrijf hebben kunnen binnenhalen en dat de uitvoering hier bij ons gerealiseerd kan worden.”

De toekenning van het project gebeurde op basis van de prijs, technische conformiteit, het ingediend kwaliteitsplan en de leveringstermijn. “Het was een complex dossier waar 2 mensen 3 maanden aan gewerkt hebben,” legt Koen Pellaers uit. “Omdat het om de veiligheid gaat, werd in dit dossier veel aandacht besteed aan de manier waarop de kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd kon worden. Onze manier van werken voldoet aan alle geldende normen en veiligheidsvoorschriften. Tegelijk zijn we erin geslaagd om competitief te zijn, zelfs op Europees niveau.”