Schermafbeelding 2023-04-05 om 22.22.43

Mega-order rolt binnen bij CKS

Het Limburgse bedrijf CKS Elektrotechniek heeft een belangrijke opdracht binnengehaald van netbeheerder Fluvius. Het contract draagt de komende zes jaar bij aan een omzetverhoging van 26,2 miljoen.

CKS Elektrotechniek werd in 2000 opgericht door Lode Colson en zijn echtgenote Sabine Pannemans. Sindsdien legde het bedrijf een groeitraject af dat heeft geleid naar een omzet van 22 miljoen in 2022. Onder impuls van de nieuwe CEO Marc Peeters, die vorig jaar aan boord kwam, wil het bedrijf nog verder groeien. “Voor dit jaar mikken we op een omzet van 25 miljoen euro en de komende jaren willen we verder stijgen naar 30 miljoen”, zegt Peeters. CKS heeft momenteel een honderdtal mensen in dienst.

De opdracht van netbeheerder Fluvius zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de groei. Het project past in de uitbouw van het zogenoemde ‘smart grid’. “Wij bouwen de telebeheerkasten die in de kabines van de klanten gebruikt worden om het netwerk slim aan te sturen”, legt Marc Peeters uit. Het contract is goed voor een totale omzet van 26,2 miljoen euro, gespreid over een periode van zes jaar. “Het contract is een belangrijke hefboom in ons groeiverhaal”, vult Peeters aan, tot slot.