Nieuws Limburg Mega-order voor Houthalense kranenbouwer

Mega-order voor Houthalense kranenbouwer

Mega-order voor Houthalense kranenbouwer

Staalconstructeur TCS uit Houthalen-Helchteren zal deze week de eerste van 2 grote kranen leveren bij ArcelorMittal in Duinkerken. In het voorjaar van 2012 volgt een tweede loopkraan van hetzelfde type. Per stuk kosten deze kranen 1,5 miljoen euro, dus bedraagt de waarde van het order 3 miljoen. “De nieuwe loopkranen dienen voor het laden en lossen van warme staalcoils en voor het efficiënt beheer van het magazijn bij ArcelorMittal,” zegt algemeen directeur Bert Zimmermann van TCS. “Wij werden voor dit order geselecteerd uit een twintigtal Europese en niet-Europese bedrijven. De opdracht omvat de studie, fabricage, levering, installatie en inbedrijfstelling van de kranen.”

Omdat deze kranen voor ArcelorMittal bedrijfskritisch zijn en volcontinu 24/7 worden ingezet, werden ze eerst in een proefopstelling uitgetest in de eigen bedrijfsruimtes in Houthalen-Helchteren. “De tests waren positief, zodat we op 6 oktober met het transport ervan kunnen starten,” aldus nog Zimmermann. “Als we in mei 2012 de tweede kraan leveren, zullen we 14 maanden aan dit project gewerkt hebben.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.