Nieuws Limburg Megacomplex in Tessenderlo zit op schema

Megacomplex in Tessenderlo zit op schema

Megacomplex in Tessenderlo zit op schema

Met 5.000 extra palletten en 5 miljoen euro in plus, valt het nieuwe logistieke complex van Pharma Distri Center in Tessenderlo iets groter uit dan eerst voorzien. De werken zijn momenteel volop in uitvoering om in november de eerste operaties te kunnen starten. In augustus wordt werk gemaakt van 45 nieuwe aanwervingen.

Het schiet aardig op, het nieuwe onderkomen dat Pharma Distri Center in industriezone Schoonhees aan het bouwen is. Het complex van 3,5 hectare wordt het logistieke zenuwcentrum voor de distributie van geneesmiddelen en andere farmaceutische producten. Zusterbedrijf Febelco zorgt voor de uitlevering naar zowat 3.200 apothekers in ons land. Ook ziekenhuizen, dokters, verpleegkundige diensten, veeartsen en buitenlandse afnemers zullen vanaf het najaar vanuit Tessenderlo beleverd worden.

Op de indrukwekkende bouwwerf in de achtertuin van chemiebedrijf Vynova Belgium, zijn er iedere dag veertig tot zestig bouwvakkers actief. In november moet het project van 50 miljoen euro klaar zijn, om tegen januari 2021 volledig operationeel te zijn. “Je zal tussen de opslagrekken geen mensen zien lopen”, zegt algemeen directeur Filip Cuypers in Het Belang van Limburg. “Alles zal volledig geautomatiseerd verlopen. Het oppikken van een order gebeurt met shuttles, die met ingebouwde intelligentie zelf hun weg vinden door het opslag- en orderpicksysteem.”

De nieuwe vestiging is goed voor 45 tot 50 nieuwe jobs. “Vanaf eind augustus starten we met de aanwervingen. We zijn vooral op zoek naar magazijniers. Op termijn zoeken we ook hogeropgeleide techniekers om het complexe orderpicksysteem te beheren”, besluit Cuypers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.