Michel-Fryns-Lorenzo-Zonin-1.jpg-1

Megacontract voor Hasseltse wijnimporteur

Wijngroothandel Hasselt Millesime, het geesteskind van ondernemer Michel Fryns, heeft een exclusiviteitscontract gesloten voor de distributie van het Italiaanse wijnhuis Zonin. Casa Vinicola Zonin is één van de grootste en belangrijkste wijnhuizen in Italië, dat al werd opgericht in 1821 en intussen geleid wordt door de 7e generatie. "Ze waren op zoek naar een partner voor de logistiek, klantenopvolging en marketingondersteuning in België en Luxemburg," zegt Michel Fryns. "Net op die domeinen hebben we doorheen de jaren een stevige reputatie opgebouwd. Het contract met Zonin betekent voor ons ongeveer 1 miljoen extra flessen per jaar. Dat is een omzetverhoging van 15 tot 20 procent."

[caption id="attachment_7787" align="alignleft" width="414" caption="Michel Fryns (Hasselt Millésime) en Lorenzo Zonin (Casa Vinicola Zonin)."][/caption]Een nieuwe duw in de rug voor Hasselt Millesime, dat ook in de voorbij jaren al telkens groeide in dezelfde grootte-orde. Met een omzet van 10,7 miljoen in 2010 werd het cijfer van 4 jaar eerder meer dan verdubbeld. "Dat komt omdat we vasthouden aan ons concept om alleen de B-to-B-markt te bevoorraden en dus zeker niet rechtstreeks naar horecazaken of particulieren te gaan. De retailers en vakhandelaars waar wij aan verkopen appreciëren dat."

Michel Fryns heeft nog meer nieuws in petto. "Met het Spaanse cava-merk MVSA (spreek uit: Moessa) hebben we een licentie-overeenkomst voor heel Europa gesloten voor de volgende 25 jaar. Het gevolg is dat we alle registers gaan opentrekken om onze distributeurs te versterken bij de verkoop hiervan. We maken ons sterk dat we het volume van 500.000 flessen cava snel kunnen verdubbelen."