mekano unizo kinrooi

Mekano kaapt spelenderwijs Uni-K Award weg

Mekano Play, het bedrijf dat outdoor speeltoestellen maakt voor speelpleinen, heeft zopas de Uni-K Award gewonnen. Dat is een onderscheiding als 'onderneming van het jaar' in Kinrooi. De publieksprijs ging naar kinesist Ruben Roijakkers, terwijl de gekende patissier Jeroen Moonen met zijn foodtruck de startersaward binnenhaalde. Ook Hubert Brouns werd nog in de bloemetjes gezet door de Vlaamse minister van Economie...

Het was al voor de 7e keer dat een jury van zelfstandige ondernemers de opdracht kreeg van Unizo Kinrooi om de lokale onderneming van het jaar te selecteren. Tijdens het ondernemersfeest, afgelopen vrijdag, waren 300 aanwezigen getuige van de prijsuitreiking. Niemand minder dan minister Jo Brouns overhandigde de 3 awards aan de winnaars. Meer bepaald:

De hoofdprijs, Uni-K Award genoemd, ging naar Mekano Play, het bedrijf van Cor Peeters dat speeltoestellen maakt (Lees eerder artikel hier). De jury was lovend: “Het inzetten op innovatie in een nichemarkt, waar kwaliteit en kindvriendelijkheid hoog in het vaandel worden gedragen, dat is top. Mekano Play heeft ook een bedrijfsleider met een duidelijke visie naar groei en innovatie, gekoppeld aan een gezonde dosis creativiteit.”

Er waren nog enkele mooie onderscheidingen. Zo ging de publieksprijs naar kinesist Ruben Roijakkers, een onderneming die op handen wordt gedragen door de Kinrooise bevolking… De startersaward werd toegekend aan Jeroen Moonen van het gelijknamige bedrijf Foodtruck Jeroen Moonen. Hij is ook gekend als chef-patissier bij sterrenkok Roger Van Damme.

Tot slot was er de ‘Spotlight Award’ voor een persoon die Kinrooi (economisch) mee op de kaart heeft gezet. Dit jaar kwam deze eer toe aan Hubert Brouns, oud-burgemeester. Een bijzonder moment, want zijn zoon Jo mocht als minister de prijzen overhandigen…