Nieuws Limburg Melchior Wathelet koopt Hasseltse Mobitrace

Melchior Wathelet koopt Hasseltse Mobitrace

(Jan Stinissen, Melchior Wathelet en Wilfried Mertens)

Melchior Wathelet koopt Hasseltse Mobitrace

Voormalig minister en staatssecretaris Melchior Wathelet, thans CEO van het IT-bedrijf voor de zorgsector Zorgi, heeft met zijn organisatie het Hasseltse Mobitrace ingelijfd. De onderneming van aandeelhouders Tom Vanden Berk, Jan Stinissen en Filip Bourgonjon maakt systemen om de stroom van mensen en producten in ziekenhuizen in kaart te brengen en op elkaar af te stemmen.

Mobitrace, gevestigd in Officenter Hasselt, richt zich op het stroomlijnen van diverse taken in ziekenhuizen, zowel qua logistiek als patiëntenzorg. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een vernuftig systeem waarmee de schoonmaakploeg kan weten wanneer de kamer moet gedweild worden, de dokter op zijn smartphone ziet waar de patiënt zich bevindt en de nachtwaker meldingen krijgt om op verdachte plaatsen een kijkje te gaan nemen. Momenteel heeft Mobitrace mobiele oplossingen voor vijf zorgprocessen: het meten en opvolgen van vitale waarden, de ‘paperless nurse’, track-and-trace voor bloedzakken, staalafname, en voorbereiding en toediening van medicatie. Klanten zijn onder meer de Antwerpse ziekenhuizen ZNA en GZA, Maria Middelares in Gent en Maastricht UMC+.

De mobiele oplossingen zijn in het oog gesprongen bij Melchior Wathelet van Zorgi, een IT-onderneming in de zorg (samensmelting van Xperthis en Infohos Solutions), die behoort tot de grote softwaregroep NRB. Zij nemen nu Mobitrace over en integreren de toepassingen in hun gamma. “Wie de ambitie heeft om in alle digitale behoeften van een ziekenhuis te voorzien, kan niet om mobiele oplossingen heen”, zo licht Melchior Wathelet deze strategische stap toe. “De informatie en processtromen zijn minstens even belangrijk voor de verpleegkundige onderweg naar de patiënt als voor de administratieve bediende achter het pc-scherm. Als we de ziekenhuizen willen ondersteunen in hun digitaliseringstraject, moeten we hen ook kunnen voorzien van mobiele, geïntegreerde oplossingen voor hun zorg- en ander personeel.”

“De integratie tussen Mobitrace en Zorgi biedt heel wat mogelijkheden, zowel voor de bestaande klanten van Mobitrace als naar uitbreiding toe”, zegt Wilfried Mertens, sinds februari CEO van Mobitrace. “De sterke aanwezigheid van de overnemer binnen de Belgische ziekenhuizen kan ervoor zorgen dat we ons product NurseFlow breder kunnen inzetten en kunnen integreren in de oplossingen die ziekenhuizen vandaag al gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.