Melexis meest aantrekkelijke werkgever in Limburg

Melexis is de meest aantrekkelijke werkgever van onze provincie. Dat besluit Randstad op basis van een onderzoek bij 1.700 mensen. Het technologiebedrijf, dat zijn hoofdzetel heeft in Tessenderlo, haalde het met ruime voorsprong.

Chombar FrancoiseVan de respondenten die het bedrijf kennen, zou 60 procent graag bij Melexis aan de slag willen gaan. Bose (Tongeren) strandt op de tweede plaats met 50 procent en ZF Wind Power (Lommel) maakt het podium compleet met 49 procent. De top 5 wordt volgemaakt door de familiale modeketen JBC (die het beste scoort qua sfeer op het werk) en kunststoffenbedrijf Helvoet (beiden 41 procent).

Gouverneur Herman Reynders kreeg de eer om de award uit te reiken aan Francoise Chombar, gedelegeerd bestuurder van Melexis (foto). "We zijn zeer blij met deze erkenning," aldus Chombar in haar dankwoord. "De sleutel ligt volgens ons in onze groei en de manier waarop we die gerealiseerd hebben. Wij leven één belangrijke regel na: we streven ernaar de juiste mensen op de juiste plaats te zetten, een aanpak die leidt tot intrinsieke motivatie en voldoening in het werk. Ons track record van jarenlange groei, samen met een hoge retentiegraad, bewijzen dat onze duurzame en innovatieve bedrijfscultuur werkt. De balans bereiken tussen mens en resultaat is voor ons cruciaal."