Nieuws Limburg Mensen alle kansen geven, ook hoogopgeleide anderstaligen!

Mensen alle kansen geven, ook hoogopgeleide anderstaligen!

Mensen alle kansen geven, ook hoogopgeleide anderstaligen!

“De arbeidsmarkt is vaak op zoek naar hoog opgeleide profielen maar we merken dat hoogopgeleide anderstaligen het een stuk moeilijker hebben bij het vinden van een job. Door actieve bemiddeling, jobhunting en jobcoaching lukt dit echter wel”, zegt Brend Daemen van VDAB Limburg.

Tynchtykbek (Tim) Omuraliev is informaticus en komt uit Kirgizië. Hij kon aan de slag bij Out of Use in Beringen via een IBO. Tijdens de IBO volgde hij een opleiding heftruckchauffeur in het leer/competentiecentrum van VDAB. Daarnaast volgde hij een opleiding Nederlands.

“Wij hebben al verschillende mensen aangenomen via IBO. Het systeem laat toe om de werknemers rustig te laten groeien in de job. En met bijscholingen wordt hij wel de perfect match”, zegt Yannick Adriaenssens van Out of Use.

Hulp nodig bij het vinden van goede kandidaten voor je vacatures? Daarvoor kan je bij VDAB terecht. Meer info vind je op deze website.

 

VDAB verzekert, organiseert en bevordert in het belang van werkgevers, werknemers en werkzoekenden de arbeidsbemiddeling, begeleiding en opleiding met het oog op de levenslange en duurzame inschakeling op de arbeidsmarkt van werkzoekenden en werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.