Nieuws Limburg Mercedes-Benz breidt gamma elektrische vans uit

Mercedes-Benz breidt gamma elektrische vans uit

Mercedes-Benz breidt gamma elektrische vans uit

Het gamma van elektrische bedrijfsvoertuigen van Mercedes-Benz is op dit moment het meest complete aanbod op de markt. Zo is er de eVito, eVito Tourer Long Range, eSprinter en EQV. Volgend jaar komt daar ook nog eens de eCitan en EQT bij. Met de eVito en eSprinter heeft het Duitse automerk bovendien de paradepaardjes onder de bestelwagens in zijn gamma.

Elektrisch rijden is de toekomst en dat is Mercedes-Benz helemaal niet ontgaan. Met Ambition ‘39 wil de Duitse autobouwer tegen 2039 over een CO2-neutrale vloot beschikken. Niet alleen binnen het gamma van de personenwagens, ook de bestelwagens krijgen een elektrische aandrijving.

Zo is er de eVito, een midsize bestelwagen die verkrijgbaar is in twee verschillende lengtes. “Met een laadvermogen tot 1.005 kilo en een 6,6 kubieke meter is dit de langste variant van de eVito”, weet Sales Manager Jan Stroobant.

Lastmile delivery

Verschillende testcases Bij Limburgse bedrijven tonen aan dat de eVito gemakkelijk 137 kilometer kan rijden met een volle batterij. “Hierdoor is de eVito ideaal voor de lastmile delivery,” gaat Jan verder. “Denk aan ondernemers die lokaal goederen moeten leveren of hun activiteiten binnen deze straal moeten uitvoeren.” Het grote voordeel van deze bestelwagens is dat het gewicht amper invloed heeft op dat bereik. “Door het vertragen van de wagen wordt de energie gerecupereerd wat meteen extra kilometers oplevert. Omdat een zwaarder voertuig ook meer tijd nodig heeft om te vertragen, recupereert de wagen dus ook meteen meer energie.”

Voor wie een grotere afstand wil afleggen is er de eVito Tourer Long Range. Dankzij een batterij van 90kWh kan deze wagen gemakkelijk 356 kilometer rijden. Aan een snellader van 110kw, kan je de wagen opladen in maximaal 45 minuten.

eSprinter

“De eSprinter heeft een groter volume dan de eVito en heeft dankzij een batterij van 47kWh een rijbereik van 143 kilometer. Dankzij de snellader kan je de wagen aan het maximale vermogen van 80kWh al in 25 minuten volledig opgeladen worden.”

Hoewel de aankoopprijs van een elektrisch voertuig hoger ligt dan die van een traditionele dieselwagen, kan je als koper een substantieel voordeel behalen dankzij de fiscaliteit op elektrische wagens. “Zo betaal je op een personenwagen geen belasting op inverkeerstelling en geen rijtaks. Het voertuig is ook 100% fiscaal aftrekbaar binnen de onderneming, bovendien liggen de brandstofkosten gevoelig lager.”

Het basisonderhoud op elektrische vans zijn bij Mercedes-Benz ook 4 jaar inbegrepen.

Groep JAM is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.