Wout Van Impe kopie1

Mercuri Urval benoemt Limburger tot Country Manager

Wout Van Impe is door hr-dienstverlener Mercuri Urval aangesteld als nieuwe Country Manager. "Na een transformatie van ons aanbod, de afbouw van het aantal kantoren en medewerkers, hebben we toch het meest rendabele jaar van de laatste 15 jaar achter de rug. De succesvolle strategische focus gaan we nu vertalen naar verdere groei", aldus de manager die in Haspengouw woont.

Wout Van Impe heeft de afgelopen 2 jaar, samen met Nicolas Alaerts (die ook docent is aan de PXL), de hervorming van Mercuri Urval vormgegeven."Door te focussen op onze historische core business, met name Executive Search en Leaderschip Advisory, en het afstoten van de klassieke rekrutering en selectie, draaien we vandaag dezelfde omzet met minder kantoren en 30% minder FTE’s", stelt Wout Van Impe. "Groot zijn en veel consultants op de payroll hebben, is dus geen doelstelling op zich. We hechten meer belang aan groei vanuit een gezonde financiële basis, gestoeld op kwaliteit en discretie."

De nieuwe Country Manager wil de komende jaren de strategie aanhouden om in te zetten op 'leadership development'. "Op vraag van CEO’s en Raden van Bestuur gaan we na wie de capabilities heeft om de komende jaren hun organisatie te leiden", stelt Van Impe. "En daarnaast zal onze focus liggen op 'leadership acquisition'. Iedereen heeft veel ideeën over wat goed leiderschap inhoudt, maar men denkt te veel in stereotypen als het gaat over selectie van senior leaders. Nochtans is het niet de persoonlijkheid, maar wel de context en het resultaat die bepalend zijn voor succes. Tegenwoordig heeft men een erg ideologische kijk op leiderschap, alsof enkel 'servant leaders' goede leiders zijn. En bovendien zijn beslissingsnemers heel subjectief in het nemen van beslissingen over leiderschap. Het gevolg is dat bijna 50% van de 'executive hires' (aanwerving van leidinggevenden) faalt, en binnen 12 tot 18 maanden tot een ontslag of vrijwillig vertrek leidt. Dat blijkt uit steeds terugkerend onderzoek. En precies daar ligt onze toegevoegde waarde.”

Mercuri Urval België heeft recent ook het aantal Global Equity Partners verdubbeld van 2 naar 4. "Van de 9 nieuwe partners wereldwijd hebben 2 een sterke Limburgse connectie", zegt Wout Van Impe. "Nicolas Alaerts is o.a. docent aan de PXL en leidt onze Global Leadership Advisory Transformation en Ann Boffé werkt als expert voor heel wat Limburgse ziekenhuizen en zit ook in het bestuur van een Limburgse organisatie in de zorgsector. We hebben een ontzettend sterk team in België. Want ook de Global Associates Lead en onze Global Community Practice Lead zijn Belgische collega’s", besluit de nieuwe Country Director.