Wout VAn Impe foto

Mercuri Urval weg uit Hasselt. Of toch niet…

Mercuri Urval, het internationale bedrijf met specialisatie in het zoeken, rekruteren en ontwikkelen van hogere managementprofielen, heeft zijn kantoor in Hasselt gesloten. Meer nog, intussen zijn 3 van de 4 Belgische vestigingen dicht. "Gewoon een kwestie van de optimalisatie van de ruimte", zeggen Nicolas Alaerts en Wout Van Impe. "Door de digitalisering werken nog meer dan vroeger vanuit flexibele werkplekken. We investeren liever in mensen dan in bakstenen."

 

Mercuri Urval noemt zich een International Leadership Advisory Consultancy Company. De strategische focus ligt op het aantrekken en ontwikkelen van leiders die hun organisatie naar het 'next level' kunnen brengen. "Door die focus, Covid-19 en het feit dat we voor de crisis al 50% van onze dienstverlening digitaal deden, heeft geleid tot een andere internationale en lokale footprint", aldus de managers van de Belgische organisatie: Nicolas Alaerts (die ook docent is aan Hogeschool PXL) en Limburger Wout Van Impe. "We kiezen voor centrale hubs rond grotere steden, en daarnaast voor flex solutions op regionale schaal. Het is daarom dat we ondertussen 3 van de 4 Belgische kantoren hebben gesloten, waaronder Hasselt. Maar, die fysieke locaties hebben we dus vervangen door flex-oplossingen, zodat we nog sneller, praktischer en flexibeler kunnen inspelen op de noden van elk project. Onze premium offices stonden al voor Covid-19 meer leeg dan dat ze gebruikt werden. We investeren liever in mensen dan in bakstenen.”

Discretie
"Door de aard van de projecten is discretie en werken in de achtergrond meer dan ooit van cruciaal belang", aldus nog het duo. "Hoe minder je van ons hoort en hoe minder je ons ziet, hoe beter we bezig zijn. De laatste weken hebben we in alle stilte heel wat leiderschapsprojecten voor Limburgse organisaties en familiebedrijven op discrete locaties ter harte genomen. De sluiting van fysieke, vaste kantoren past perfect in onze strategie naar flexibilisering van aanpak en kosten. We zijn niet weg uit Limburg, integendeel.”

Vleugels
De managers van het vroegere kantoor Mercuri Urval Hasselt nemen intussen internationale rollen op. "Nicolas Alaerts is sinds enkele maanden de nieuwe internationale lead van het departement Leadership Advisory", zegt Wout Van Impe. "Katleen Degreef, ook van het kantoor Hasselt, heeft recent de lead opgenomen van een internationale groep van senior consultants die focussen op internationale projecten. En ikzelf ben, naast andere rollen, ook voorzitter van het Global Partner Committee om de link van de Partners met de Board te versterken." Samengevat: Limburg zendt zijn zonen én dochter uit...