210923-Verelst bouw03

Meubelzaak maakt plaats voor kantoren, bakkerij en appartementen

Op de plaats waar vroeger de meubelzaak EM Decor was gevestigd (Luikersteenweg in Sint-Truiden), is projectontwikkelaar Amaury Verelst gestart met de bouw van een gloednieuw project. Er wordt 18 miljoen euro geïnvesteerd, goed voor 45 appartementen, 2000 m² kantoorruimtes en een nieuw filiaal met verbruikszaal van Bakkerij Vangrootloon. De oplevering is voorzien in het najaar van 2024.

“Het is een bijzonder gunstige locatie”, zegt Amaury Verelst. “Vlot bereikbaar en toch heel dicht bij het centrum van Sint-Truiden. Dat is goed voor elke doelgroep die zich hier komt vestigen. Voor bewoners en medewerkers van de bedrijven is er voldoende parking, en wordt er veel groen voorzien, zodat er een echt 'thuisgevoel' onstaat."

De investering bedraagt zo'n 18 miljoen euro en behelst bijna 12.000 m² aan bouwwerken. De voorgevel van de oude meubelzaak EM Decor wordt om nostalgische redenen verwerkt in het gloednieuwe concept. Amaury Verelst geeft nog mee dat de bedrijfsruimtes casco worden verkocht, zodat elke nieuwkomer zelf nog kan beslissen hoe de ruimtes er uiteindelijk uit zullen zien.