Michelin-chefs ontdekken ‘superior taste’ in Hamontse boulet

best bite vanreuselEen batterij van internationale sterrenchefs en belangrijke culinaire verenigingen heeft zopas de winnaars bekendgemaakt van de Superior Taste Awards. De blinde smaaktests gaven een verrassend resultaat: Vanreusel uit Hamont-Achel slaagde er als eerste snackfabrikant in om een prijs mee naar huis te nemen. Zowel voor de frikandel Best Bite als voor hun traditionele gehaktbal was het bingo.

Het International Taste en Quality Institute had uit 17 landen de beste fijnproevers geselecteerd voor de jury van de Superior Taste Awards. Michelin-chefs en sommeliers kregen er geblinddoekt allerlei producten voorgeschoteld die ze ‘sensorisch’ moesten beoordelen op geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak, textuur, enzovoort.

Verrassing alom toen bleek dat één van de awards ging naar de bouletten en curryworsten van Vanreusel uit Hamont-Achel. “Een dikke pluim voor ons R&D-team, dat permanent in de weer is om de kwaliteit van onze producten op te drijven,” aldus de CEO van Vanreusel.