striped studios starter van het jaar

Miek Schelfhout (Striped Studios) is Limburgse Starter van het Jaar

Zeven maanden geleden besliste Miek Schelfhout om haar job in het familiebedrijf JM Construct vaarwel te zeggen en haar kinderdroom waar te maken. In het centrum van Hasselt opende ze Striped Studios: een hippe winkel met een zelf ontworpen kleding- en juwelencollectie. Het is door haar enthousiasme, durf, creativiteit en haar andere kijk op de retailsector dat de jury van Unizo Limburg haar heeft uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar.

"De duizenden starters in Limburg pompen vers bloed in onze economie, zodat we ook morgen de welvaart kunnen blijven oogsten die ondernemers elke dag opnieuw voor ons zaaien", zegt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. "Als een vorm van applaus, maar ook als sensibiliseringscampagne naar de brede samenleving toe, organiseren we daarom de verkiezing van de Starter van het Jaar."

Na een diepgaand onderzoek door een professionele jury, werd Miek Schelfhout van Striped Studios tot beste starter van 2023 uitgeroepen. De 25-jarige onderneemster koestert al meer dan 10 jaar de droom om met een eigen streetstyle kledinglabel te starten. "Als kind was ik al constant bezig met mode, stoffen, trends en leuke accessoires", vertelt ze. "Dat vertaalde zich in een bijberoep voor de vervaardiging van handgemaakte juwelen. Om die in de markt te zetten, leerde ik veel bij over marketing, social media, boekhouding, webshops, enzovoort. Allemaal kennis die nu bij Striped Studios goed van pas komt."

Zeven maanden geleden waagde ze de stap van het familiebedrijf in Maaseik naar een eigen onderneming in het centrum van Hasselt. "De start was bijzonder sterk, gevolgd door een klein dipje, om tegen de eindejaarsperiode opnieuw te pieken", vertelt Miek. "Ik ben aangenaam verrast dat er zelfs mensen uit Duitsland, Nederland of onze grootsteden als Antwerpen, speciaal voor Striped Studios naar Hasselt komen. Voor mij is deze zaak een schot in de roos. Ik heb nog geen seconde spijt gehad. De ambitie om door te groeien is groot. Als ik vooruit kijk, hoop ik over 5 jaar een mooi team rondom mij te hebben, en een volwaardige collectie te kunnen presenteren in een aantal vestigingen. Antwerpen, Amsterdam, wie weet ooit Parijs... Dromen mag, toch?"

Uniek concept
Het verhaal van Miek sprak duidelijk tot de verbeelding van de jury die Unizo Limburg had samengesteld om de Starter van het Jaar te kiezen. "Haar ondernemersgoesting spat er vanaf", zegt startersadviseur Eva Reggers van Unizo Limburg. "Je merkt dat het ondernemerschap haar letterlijk met de paplepel is ingegeven. Haar grote zin voor creativiteit, duurzaamheid en neus voor nieuwigheden die tot de verbeelding spreken, komt tot uiting in haar unieke concept. Dat alles maakt van Miek de terechte winnaar van onze award Limburgse Starter van het Jaar."