Miele doorbreekt stakingspost Plastiflex

Met een bevelschrift van de rechter in de hand, heeft multinational Miele afgedwongen dat de stakingspost bij toeleverancier Plastiflex in Beringen werd doorbroken en de stock kon leeggemaakt worden. De economische continuïteit bij Miele heeft voorrang, aldus de rechtbank.
Zoals bekend is het bedrijf Plastiflex in Paal-Beringen al 2 weken in staking omdat de directie en de vakbonden het niet eens geraken over een sociaal plan dat de sluiting van deze productie-unit moet begeleiden. De fabrikant van huishoudapparaten Miele is voor de toelevering van kunststof slangen voor zijn stofzuigers voor 100% aangewezen op Plastiflex Beringen. De blokkades van de poort brachten de productie bij Miele dus in het gedrang, waarop de multinational naar de rechter is gestapt.
Daarop hebben een deurwaarder en de politie van Beringen woensdagavond met harde hand de actievoerders ontzet en de weg naar de opslagplaatsen bij Plastiflex vrijgemaakt. De werknemers hebben al wraakacties aangekondigd in de verkooppunten en het hoofdkantoor van Miele.