jos tseyen

Mijneer T’Seyen (85) is overleden

Dinsdagavond is Jos T’Seyen, voormalig commercieel directeur van de Concentra-groep, overleden. Jos bekleedde deze functie van 1972 tot met 1987. Hij stond mee aan de wieg van diverse vernieuwende projecten. Daarnaast was hij een gekend figuur op de talrijke evenementen in Limburg.

Alhoewel hij geen geboren en getogen Limburger was (afkomstig uit Antwerpen) werd wel heel snel snel na zijn aanstelling (door toenmalig eigenaar van de groep Jan Baert), een Limburger in hart en nieren. ‚Zijn' Concentra en vooral‚ zijn' Belang was alles voor hem.

Jos of 'mijnheer T’Seyen' zoals ze in die tijd nog een directeur noemden, is de drijvende kracht geweest achter tientallen projecten die de basis gelegd hebben om van 'het Belangkske’ de mediagroep te maken die het nu is. Jos werkte mee aan de bouw van de nieuwe gebouwen aan de Herckenrodesingel, introduceerde de eerste kleurenkrant in het land, was enkele jaren voorzitter van de internationale organisatie voor regionale pers, en één van de initiatiefnemers om alle Vlaamse kranten in een belangengroep te bundelen.

Bovendien was Jos een gekend figuur op de talrijke evenementen in Limburg, zoals de Ronde van Limburg. Hij stond steeds in de VIP-ruimte met een pint in de hand, gemoedelijk zoals hij was en zal herinnerd worden. De redactie biedt familie, kennissen en collega's haar blijk van medeleven aan.