Nieuws Limburg Miljoen voor ‘Tripadvisor van industriële technologie’

Miljoen voor ‘Tripadvisor van industriële technologie’

Miljoen voor ‘Tripadvisor van industriële technologie’

Qviro, een start-up uit Genk, heeft 1 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Het moet de internationale expansie versnellen van het platform dat beoordelingen weergeeft over de aankoop van industriële technologie, zoals robots en machines. Een soort Tripadvisor dus, maar dan voor totaal andere toepassingen.

Qviro werd opgericht door Sven De Donder en Jorg Hendrikx. Het jonge bedrijf is gevestigd op het Thor Park in Genk. Ze hebben een beoordelingsplatform ontwikkeld dat maandelijks duizenden aankopers helpt om robots en andere automatiseringstechnologie aan te schaffen. Ze moeten dus gewoon de tevredenheid checken van andere klanten. Daarnaast biedt Qviro ook data aan, zowel marktgegevens als gegevens van potentiële klanten. En dit wereldwijd. “User reviews worden vandaag al ontzettend veel gebruikt op webshops en reviewplatformen voor consumenten, zoals Tripadvisor”, zegt co-founder Jorg Hendrikx. “Maar wat Qviro zo uniek maakt, is dat wij reviews in een professioneel kader gebruiken. We zijn wereldwijd het eerste bedrijf dat reviews verzamelt voor de aankoop en verkoop van industriële automatiseringstechnologie.”

Om deze unieke formule in de markt te zetten, is veel geld nodig. De investeringsfondsen LRM, Industrya en imec.istart leggen alvast samen 1 miljoen euro groeikapitaal op tafel voor de verdere uitrol van deze online marktplaats voor Industrie 4.0. Eerder kreeg Qviro al financiële steun van Vlerick Business School Entrepreneurship Fund, Vlaio en Digital Attraxion.

“Het intelligente businessmodel van Qviro verlegt alle bestaande grenzen en speelt perfect in op de trend van user reviews, waarbij aankopers terugvallen op online gebruikservaringen”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur bij LRM. “In combinatie met het gedreven managementteam, hun traject bij imec.istart en het vertrouwen van Industrya, geloven we enorm in de verdere groei van het bedrijf.”

Het geld moet dienen voor de internationale doorbraak. “We werken vanuit Genk, maar daarnaast bevinden onze collega’s zich in Parijs, Kuala Lumpur en Skopje”, zegt co-founder Sven De Donder. “De gebruikers en klanten van ons platform komen uit de hele wereld, en het is dan ook cruciaal dat we die globale cultuur ook in ons team terugvinden.” Daarmee is de volgende stap in de groei van Qviro meteen een feit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.