markvanherk-300×200

Minder weer is goed nieuws voor Molenheide

Park Molenheide in Houthalen-Helchteren, één van de trekpleisters voor verblijfstoerisme en dagrecreatie in Limburg, heeft een goed voorjaar achter de rug. "Vooral te wijten aan het mindere weer dat we gehad hebben, waar wij van profiteren gezien we fors geïnvesteerd hebben in overdekte accommodatie, zoals het zwembad en de binnenspeeltuin," zegt bestuursvoorzitter Mark Vanherk. "We trekken op zo'n momenten ook meer dagtoeristen aan. Het warme weer van augustus speelt dan weer licht in ons nadeel, aangezien veel mensen dan naar zee trekken of een terrasje opzoeken."

Molenheide is nog steeds volop in de weer om de verhuurcapaciteit van de vakantiewoningen uit te breiden. "We groeien nog steeds op de Belgische markt en er bieden zich ook meer Duitsers aan. Het aantal Nederlandse bezoekers loopt overal in België evenwel terug, wat procentueel toch een aanzienlijk volume is. Wij mikken voor 2012 op een status quo, wat gezien de dalende markt een succes is."

Mark Vanherk kijkt met veel belangstelling naar de ontwikkelingen in Eisden, waar eerder deze week de plannen voor een gloednieuw bungalowpark werden onthuld. "Veel zal afhangen van de exploitant die hier de schouders onder wil zetten. Een bouwpartner vinden om de huisjes neer te poten zal allicht geen probleem zijn. Om echter tot een goede bezetting te komen, leert de ervaring dat de uitbater ook fors moet investeren in horeca en overdekte sport- en ontspanningsinfrastructuur. In een quasi verzadigde markt zal dat geen evidentie zijn."