“Minstens zo goed als topeditie van vorig jaar”

De Limburgse toeristische sector is over het algemeen tevreden met de voorbije paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde bij 155 Limburgse logieshouders en de 20 voornaamste attracties. 6 op de 10 ondervraagde logiesuitbaters bestempelen de paasvakantie als even goed en zelfs beter dan de topeditie van vorig jaar.

igor philtjens“Bovendien is het bloesemseizoen nog niet losgebarsten. Dat betekent dat we binnenkort nog een tweede toeristische piek krijgen in het voorjaar,” blikt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed én voorzitter van Toerisme Limburg vzw, positief vooruit.

De vooruitzichten voor het paasverlof waren nochtans niet gunstig: de vakantie viel uitzonderlijk vroeg dit jaar, het weer was koud en de bommen in Brussel hielden veel toeristen thuis. Toch hield het toerisme in Limburg ook onder deze omstandigheden goed stand. De positieve kanteling van het weer en het afnemen van de terreurdreiging door de arrestaties van de terroristen, zorgde voor een happy end.

"Daarmee zetten we de trend van 2015 verder," aldus nog Philtjens. "Uit de voorlopige cijfers blijkt dat ons aantal overnachtingen vorig jaar steeg met 8,6%, meteen de sterkste groei van alle provincies.”