Nieuws Limburg Mireille laat 2 miljoen euro lekker draaien

Mireille laat 2 miljoen euro lekker draaien

Mireille laat 2 miljoen euro lekker draaien

De industriƫle wasserij Mireille in Heusden-Zolder heeft grote uitbreidingsplannen. Tegen eind september komt er een bedrijfshal van 1.600 vierkante meter, een nieuw parkeerterrein en een mini-containerpark bij. De investering van 2 miljoen euro is goed voor een tiental extra jobs.

Wasserij Mireille bestaat sinds 1964. Zo’n 95 procent van de activiteiten situeert zich in de B2B-markt, zoals het reinigen van arbeidskleding en vloermatten. “Daarnaast verkopen we ook werkkledij”, zegt algemeen directeur Willy Bellinkx. “Het is door de groei in deze afdeling (+30%) dat de geplande uitbreiding noodzakelijk is.” Er wordt 2 miljoen euro geĆÆnvesteerd in de uitbreiding van de magazijnruimte.

Een deel van de middelen gaat bovendien naar een herziening van de verkeerssituatie rondom het bedrijf (nieuwe toegang en extra parkeergelegenheid). Er wordt ook gewerkt aan de verhoogde duurzaamheid door het regenwater te recupereren voor de productie, door een eigen recyclagepark in te richten en door het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer aan te moedigen.

De omzet van Mireille bedroeg in 2018 ruim 19 miljoen euro. Er werken nu 249 mensen, die weldra het gezelschap krijgen van 10 extra collega’s.

Z.B.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.