Mirotech aast op groot contract in Saoudi-Arabië

Misschien kunnen ze gaan carpoolen, de Limburgse bedrijven die momenteel actief zijn in Saoudi-Arabië? De toestroom aan nieuwe opdrachten uit het Midden-Oosten doet vermoeden dat de oliesjeiks hun Al Jazeera hebben ingeruild voor TV Limburg en het Bronsgroen Eikenhout uit hun minaretten laten schallen...

Zo ook Mirotech uit Heusden-Zolder, leverancier van verpakkingsmachines en andere materialen voor de voedingsindustrie. "We hebben er heel recent een kleinere opdracht van 150.000 euro afgerond, en bespreken nu met hetzelfde voedingsconcern de bouw van een nieuwe fabriek voor kant-en-klare maaltijden," zegt Joseph Griens, zaakvoerder van Mirotech. "Voor die vestiging zijn er kookketels, hefinstallaties en verpakkingslijnen nodig, goed voor zowat 2,5 miljoen euro. Een belangrijke stap voor ons als je weet dat we momenteel zowat 8,5 euro omzetten. Dit jaar nog valt de beslissing hierover."

Hiermee trekt Mirotech meer en meer de kaart van de export. "Momenteel doen we nog 80 tot 85% van onze omzet in de Benelux, maar met recente opdrachten in landen als Saoedi-Arabië, Thailand, Marokko en Zwitserland, krijgen we ook internationaal voet aan de grond."

Het bedrijf uit Heusden-Zolder produceert zelf geen installaties, maar doet al sinds 1988 de volledige engineering, coördinatie en plaatsing van de projecten. Oprichter Joseph Griens is nog steeds voor 100% eigenaar en staat in voor de dagelijkse leiding. Er werken 16 mensen in loondienst. Mirotech heeft ook een vestiging in het Nederlandse Oss.