Nieuws Limburg Mobis (Beringen): 167 extra jobs in 9 maanden

Mobis (Beringen): 167 extra jobs in 9 maanden

Mobis (Beringen): 167 extra jobs in 9 maanden

mobis-parts-beringenMobis Parts Europe, het bedrijf dat onderdelen van de automerken Kia en Hyundai verdeelt, heeft in Beringen een gloednieuw distributiecentrum officieel in gebruik genomen. Er werd 50 miljoen euro geïnvesteerd in een oppervlakte van zo’n 52.000 m2. De afgelopen maanden werden er al 167 nieuwe werknemers aangeworven om de activiteiten in Beringen de baas te kunnen.

Jaap Köhne, General Manager bij Mobis Parts Europe, was erg opgetogen met de snelheid waarmee het project is uitgevoerd. “Niet alleen het zeer strakke schema en de goede coördinatie tussen de bouwpartners hebben tot deze korte uitvoeringstermijn geleid, maar ook de snelheid waarmee de vergunningen werden afgeleverd heeft bijgedragen tot de spoedige afronding van dit project.”

Jaap Köhne gaf tijdens de openingsceremonie een pluim aan het projectteam en alle medewerkers. Dat zijn er intussen al 212, terwijl er in de vroegere vestiging, op 1 januari dit jaar, nog maar 45 collega’s op de payroll stonden. “De opstart van onze nieuwe operatie heeft een significante uitbreiding van ons personeelsbestand teweeggebracht, maar dit is pas het begin,” aldus nog Köhne. “Op onze site is er nog 20.000 m² gereserveerd voor toekomstige uitbreiding. Gezien het succes van de merken Hyundai en Kia is mogen we verwachten dat de extra ruimte spoedig zal worden aangeboord en een verdere groei van het personeelsbestand zal volgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Grote overname voor Genkse Foresco

De bedrijvengroep Foresco, gespecialiseerd in palletten en andere verpakkingsmaterialen, heeft de producent van golfkarton Corpack overgenomen. Daarmee krijgen Jan Ponnet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.