Mobis (Beringen): 167 extra jobs in 9 maanden

mobis-parts-beringen

Mobis Parts Europe, het bedrijf dat onderdelen van de automerken Kia en Hyundai verdeelt, heeft in Beringen een gloednieuw distributiecentrum officieel in gebruik genomen. Er werd 50 miljoen euro geïnvesteerd in een oppervlakte van zo'n 52.000 m2. De afgelopen maanden werden er al 167 nieuwe werknemers aangeworven om de activiteiten in Beringen de baas te kunnen.

Jaap Köhne, General Manager bij Mobis Parts Europe, was erg opgetogen met de snelheid waarmee het project is uitgevoerd. "Niet alleen het zeer strakke schema en de goede coördinatie tussen de bouwpartners hebben tot deze korte uitvoeringstermijn geleid, maar ook de snelheid waarmee de vergunningen werden afgeleverd heeft bijgedragen tot de spoedige afronding van dit project."

Jaap Köhne gaf tijdens de openingsceremonie een pluim aan het projectteam en alle medewerkers. Dat zijn er intussen al 212, terwijl er in de vroegere vestiging, op 1 januari dit jaar, nog maar 45 collega's op de payroll stonden. "De opstart van onze nieuwe operatie heeft een significante uitbreiding van ons personeelsbestand teweeggebracht, maar dit is pas het begin," aldus nog Köhne. "Op onze site is er nog 20.000 m² gereserveerd voor toekomstige uitbreiding. Gezien het succes van de merken Hyundai en Kia is mogen we verwachten dat de extra ruimte spoedig zal worden aangeboord en een verdere groei van het personeelsbestand zal volgen."