Nieuws Limburg Moderna smijt met miljoenen voor monstermachine

Moderna smijt met miljoenen voor monstermachine

Moderna smijt met miljoenen voor monstermachine

Drukkerij Moderna in Beringen gaat in totaal 16 miljoen euro investeren in een nieuwe 80-pagina rotatiepers, de nodige randapparatuur voor die pers en een uitbreiding van het bedrijfsgebouw met 2.800 m². Tegen de zomer van 2020 moet de nieuwe monsterpers up-and-running zijn. “We moeten investeren in de beste machines om te kunnen concurreren met de collega’s in het voormalige Oostblok”, zegt CEO Eric Bongaerts van Moderna.

De nieuwe machine is volgens Bongaerts uniek in Europa. Het beest – 50 meter lang en 8 meter breed – kan 80 pagina’s tegelijk drukken aan een topsnelheid van 50.000 exemplaren per uur. Samen met de kortere insteltijden levert dat de Beringse drukkerij een pak meer capaciteit en ook meer flexibiliteit op. “In combinatie met de rest van ons machinepark maakt het dat drukken in rotatie vanaf 1.000 stuks al mogelijk wordt”, zegt Eric Bongaerts. De investering is essentieel, want met een 2CV kan je de koers in Zolder niet winnen.”

Magazijn
Met de nieuwe pers is er ook extra ruimte noodzakelijk, vooral om de papierrollen van elk 3 ton te stapelen. Moderna gaat daarom ook investeren in 2.800 m² extra magazijnruimte, die ook de nieuwe platenafdeling zal huisvesten. Ook die job moet tegen volgend voorjaar geklaard zijn. Alles samen bedraagt de investering maar liefst 16 miljoen euro.

Bij Moderna in Beringen werken momenteel 85 mensen in vast dienstverband, aangevuld met 10 tot 15 uitzendkrachten. Of de investering ook voor extra jobs zal zorgen, is nog niet helemaal duidelijk. “Dat is zeker niet uitgesloten, maar hangt af van de marktomstandigheden”, aldus nog Bongaerts.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.