smart face masks

Moderne masker-makers huizen in Hasselt

Smart Face Masks is de naam van een productgamma dat de pas opgerichte onderneming NextGenics ontwikkelt. De nieuwkomer met specialisatie in hypermoderne mondmaskers voor de wereldmarkt, heeft gekozen voor Hasselt om het hoofdkwartier te vestigen.

Smart Face Masks werd in het leven geroepen door de start-up NextGenics. Bestuursvoorzitter Henri Jacobs en de rest van de organisatie hebben bewust gekozen om te opereren vanuit Limburg. "De strategische ligging was de doorslaggevende factor. We zitten hier (op de Corda Campus) op een steenworp van Eindhoven, Leuven en Genk waar onze belangrijkste partners zijn gevestigd: Holst Centre (Eindhoven), Tenco DDM (Genk) en Nitto (Genk en Leuven).

De eerste producten zijn intussen klaar, op de certificering na. Het gaat om de meest moderne generatie van mondmaskers, samengesteld met hoogtechnologische onderdelen. "Het uitgangspunt voor onze ontwikkeling zijn de noden van de patiënten en de specialisten", aldus het bedrijf. "Op basis daarvan vinden we nieuwe oplossingen en toepassingen uit die tegemoet komen aan de Europese en wereldwijde standaarden. Zo beschermen en monitoren we de longen van iedere patiënt."

NextGenics wil snel groeien. "Het doel is om onze mondmaskers wereldwijd beschikbaar te maken", aldus nog Henri Jacobs. "Dat plan verloopt volgens schema, maar opschaling is nodig. Om die stap te verwezenlijken, zoeken we een Executive Director om het team te vervoegen." Wie interesse heeft kan hier de vacature vinden.