Nieuws Limburg Moeder van Maaseikse compostfabriek failliet

Moeder van Maaseikse compostfabriek failliet

Moeder van Maaseikse compostfabriek failliet

Prime Champ, een grote champignonkwekerij uit Nederlands Limburg, is failliet verklaard. Daardoor verliezen zo’n 750 mensen hun job. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Maaseik, meer bepaald Prime Champ Compost Belgium, waar de compost voor de kweek van de champignons wordt gemaakt. Dit bedrijf, in industriezone Jagersborg, is al enkele keren in opspraak gekomen door de geurhinder die voor de omwonenden wordt veroorzaakt.

prime champDat met het faillissement de hinder voor de omwonenden zal verdwijnen, is allerminst zeker, want er hebben zich al overnamekandidaten gemeld. Het Ierse bedrijf Monaghan zou een doorstart willen maken, waarbij 600 jobs zouden kunnen gered worden. In Maaseik werken volgens de laatste jaarcijfers zo’n 20 mensen, die samen wel een omzet van 5 miljoen euro realiseren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.