punch powertrain mensen

Moeilijk gaat ook: na ontslag vlotjes aan het werk

Bijna een jaar nadat 134 medewerkers van Punch Powertrain werden ontslagen, heeft 70% een andere job of een opleiding gevonden. "Ondanks de moeilijke omstandigheden van de coronacrisis, slagen we er toch in om die mensen aan de slag te houden", klinkt het bij VDAB Limburg.

Begin februari 2020 werd de Tewerkstellingscel Punch Powertrain opgestart om de ontslagen medewerkers te begeleiden in hun verdere loopbaan. De werkgever, de sociale partners, de stad Sint-Truiden, VDAB en de outplacementkantoren gingen hiervoor samenwerken. Niet eenvoudig, want door de coronacrisis moest er creatief worden omgesprongen met de contactmomenten. Zo moest de persoonlijke standaardbegeleiding plaats maken voor een digitaal aanbod. Bovendien evolueerde de arbeidsmarkt snel naar een verzadiging en verliep de zoektocht naar nieuwe opportuniteiten dus moeilijker.

Toch mogen de resultaten gezien worden. Welgeteld 75 personen vonden intussen een nieuwe job als werknemer of zelfstandige. Nog eens 16 volgen een opleiding bij VDAB of Limtec +. "Een bewijs dat moeilijk ook gaat, en dat een tewerkstellingscel, mits de nodige samenwerking en flexibiliteit, garant staat voor een vlotte herintegratie op de arbeidsmarkt", aldus een statement van de diverse partners.