Mogelijk maandag al doorstart van Mefil

mefil maaseik

Nadat het bedrijf Mefil in Maaseik woensdag door de rechtbank van koophandel in Tongeren failliet werd verklaard, hebben zich donderdag al twee kandidaat-overnemers gemeld bij de curator. Indien de interesse concreet blijkt, kan er maandag al een doorstart van Mefil worden gemaakt, aldus curator Mark Bernaerts.

Mefil maakt al sinds 1969 garen voor de tapijt- en textielindustrie. De onderneming kampte al een tijdje met financiële moeilijkheden. "De prijs van de grondstoffen, met name de schapenwol uit Nieuw-Zeeland, is fors de hoogte in gegaan, maar kon niet altijd en volledig worden doorgerekend aan de klanten," aldus de bedrijfsleider. "Ondanks het goed gevulde orderboekje, waren de aandeelhouders het beu om telkens de verliezen bij te passen, en hebben we de boeken neergelegd."

Toch is er dus nog hoop voor de 40 werknemers van Mefil. Curatoren Bernaerts, Maillieux en Ruysschaert bekijken de ernst van de interesse die de kandidaat-overnemers hebben getoond, en hopen dat de productie maandag al kan hervatten.