Nieuws Limburg Mogelijk maandag al doorstart van Mefil

Mogelijk maandag al doorstart van Mefil

Mogelijk maandag al doorstart van Mefil

mefil maaseikNadat het bedrijf Mefil in Maaseik woensdag door de rechtbank van koophandel in Tongeren failliet werd verklaard, hebben zich donderdag al twee kandidaat-overnemers gemeld bij de curator. Indien de interesse concreet blijkt, kan er maandag al een doorstart van Mefil worden gemaakt, aldus curator Mark Bernaerts.

Mefil maakt al sinds 1969 garen voor de tapijt- en textielindustrie. De onderneming kampte al een tijdje met financiële moeilijkheden. “De prijs van de grondstoffen, met name de schapenwol uit Nieuw-Zeeland, is fors de hoogte in gegaan, maar kon niet altijd en volledig worden doorgerekend aan de klanten,” aldus de bedrijfsleider. “Ondanks het goed gevulde orderboekje, waren de aandeelhouders het beu om telkens de verliezen bij te passen, en hebben we de boeken neergelegd.”

Toch is er dus nog hoop voor de 40 werknemers van Mefil. Curatoren Bernaerts, Maillieux en Ruysschaert bekijken de ernst van de interesse die de kandidaat-overnemers hebben getoond, en hopen dat de productie maandag al kan hervatten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.