Pami Overpelt Foto: Dick Demey

Monsterorder van 56 miljoen voor Pami

De Limburgse kantoorinrichter Pami heeft opnieuw megacontract in de wacht gesleept. Het Peltse bedrijf mag vier jaar lang kantoormeubelen leveren aan alle federale overheidsdiensten, goed voor een omzet van 56 miljoen euro en 50 extra jobs.

Het megacontract zorgt ervoor dat de ontwikkelaar en bouwer van kantoormeubilair op zoek kan naar 50 extra personeelsleden voor de hoofdvestiging in Pelt. Op dit ogenblik telt het bedrijf 160 medewerkers in zijn productievestiging in Pelt en in de verkoopkantoren in Brussel, Luxemburg, Rotterdam en Hamburg, samen goed voor een jaaromzet van 30 miljoen euro. Pami is marktleider in België.

Overheden
Het is niet de eerste keer dat Pami dergelijke grote contracten voor overheidsdiensten binnenhaalt. Eerder dit jaar haalde Pami al de openbare aanbesteding binnen voor de 1.700 Brusselse ambtenaren die straks verhuizen naar het nieuwe administratieve gebouw BruCity. In 2020 mocht Pami ook de kantoormeubelen leveren voor de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Het ging toen om de meubelen voor de 2.000 ambtenaren in de Iris Tower aan het Noordstation in Brussel.

“Dergelijke opdrachten hebben mogelijk als breekijzer gediend om ook nu dit contract voor alle federale ambtenaren binnen te halen”, zegt CEO Lode Essers van Pami. “We hebben zopas het goede nieuws mogen ontvangen dat we ook deze openbare aanbesteding hebben gewonnen. Het betekent dat we vier jaar lang kantoormeubilair mogen leveren aan alle federale overheidsdiensten met vele duizenden ambtenaren. Een opsteker in deze uitdagende tijden.” Ter informatie: het Belgisch federale ambtenarenkorps is 90.000 mensen sterk, leger en federale politie inbegrepen.

Impuls
Het nieuws maakt ook de nieuwe eigenaar van Pami, Goswin Fijen uit Heerlen (Nl), bijzonder trots. “Daarmee geven we ons bedrijf een nieuwe economische impuls en versterken we de mooie groei die Pami kent,” reageert Goswin Fijen, die in maart 2022 het Peltse bedrijf overnam van de broers Lode en Hendrik Essers. Toen werd ook afgesproken dat de twee broers nog een aantal jaren als co-CEO’s aan boord zouden blijven.

Dat de zoektocht naar 50 extra personeelsleden geen sinecure zal worden, dat beseft ook co-CEO Hendrik Essers. “We zoeken zowel arbeiders als bedienden, en ook medewerkers voor onze installatieteams. We zijn ons ervan bewust dat het geen evidentie is om in deze crisistijd zoveel bijkomend personeel te vinden. Daarom starten we een grote aanwervingscampagne die we de komende weken uitrollen via al onze communicatiekanalen.”