Monx slaat slag in Slagmolen

De Zonhovense koffiebranderij Monx Roasters heeft na Vivendum en Innesto nu ook restaurant Slagmolen als klant binnengehaald. Jan Kuppers en Wilfried Thuwis werpen zich steeds meer op als hofleveranciers van de culinaire paradepaardjes in de provincie.

Jan Kuppers en Wilfried Thuwis zijn gepassioneerd door het vak. In 2016 gingen ze aan de slag met de beste koffiebonen, om ze via verfijnde technieken te verwerken tot een kwalitatief mengsel voor een smaakvol kopje koffie. Hun eindproducten vonden al vrij snel de weg naar betere horecazaken en via hun winkel, ook naar particulieren die een bijzondere roast wel weten te waarderen.

Vrij recent zijn ook sterrenrestaurants overstag gegaan om de koffie van Monx te serveren. "Ons streven naar perfectie is duidelijk ook de toprestaurants niet ontgaan", zegt Jan Kuppers fier. “We zijn bijzonder trots dat onze koffie chefs als Bert, Giel en Klaas Meewis kunnen overtuigen. Slagmolen heeft niet voor niets twee Michelin-sterren, dat krijg je alleen maar door continu te streven naar het hoogst haalbare én meest smaakvolle.”

Monx wordt dus hofleverancier van de tweesterrenzaak in Oudsbergen. "Fantastisch, want eerder kozen chefs Koen Verjans van Innesto en Alex Clevers van Vivendum er eveneens voor om alleen nog met Monx de maaltijd af te sluiten", stelt Wilfried Thuwis. "Maar we gaan zeker niet naast onze schoenen lopen. Onze koffie die geserveerd wordt op kantoor of bij mensen thuis, is met exact dezelfde toewijding en zorg gemaakt. De smaak, daar draait het ons om. En die is steeds van dezelfde topkwaliteit.”