Sylvia Wouters luc motmans

Motmans en partners starten groepspraktijk

Gepensioneerd, maar toch een eigen zaak opstarten: Luc Motmans heeft het gedaan. Als masseur gaat hij naar bedrijven om overmatige stress bij ondernemers en werknemers om te zetten in positieve energie. Meer nog, de kwieke starter is zopas een samenwerking aangegaan met Sylvia Wouters, gespecialiseerd in voetreflexologie. "Zo creƫren we een extra praktijkruimte waarin alle diensten samenkomen", legt Luc Motmans uit.

Luc Motmans biedt al langer stoel- en oliemassages aan volgens het principe van TouchLife. Hij vertrekt met zijn massagestoel of tafel naar bedrijfsruimtes of events, waar de gegadigden stress-vrij worden gemaakt. Na zijn actieve beroepscarrière heeft Luc van deze activiteit een fulltime bezigheid als ondernemer gemaakt.

"Door de contacten in de bedrijfswereld is het me opgevallen dat ondernemers, en dan vooral starters, kunnen genieten van honderden ondersteuningsmaatregelen en managementcursussen met de bedoeling om hun hard skills te verfijnen en uit te bouwen. Maar wat met de zogenaamde soft skills? Hoe kunnen ze hun eigen menselijk kapitaal uitbouwen, hun energie verhogen en dit bedrijfsmatig laten renderen? Om daar een antwoord op te bieden, heb ik een programma uitgewerkt onder de naam Personal Re-Load Starter."

Personal Re-Load Starter biedt korte, krachtige, flexibele interventies aan op maat om overmatige (starters)stress om te zetten in positieve energie. "Als basis starten we met een analyse, zodat we op basis van de actuele draag- en veerkracht van de ondernemer, kunnen werken aan zijn mentaal welzijn. Want dat is wat massages doen. Het is de verbinding van lichaam en geest die stress reduceert, burn-out voorkomt en de energie en veerkracht verhoogt.

Intussen heeft Luc Motmans al een aantal andere ondernemers ontmoet die met andere, aanvullende therapieën dezelfde doelstellingen willen bereiken. "Zo ben ik enkele weken geleden een samenwerking opgestart met Sylvia Wouters, die aanvullend aan haar specialiteit in voetreflexologie, op zoek was naar iemand die lichaamsmassages kan geven. Omdat we een grote verbinding voelen als zaakvoerders, gaan we nu onze dienstverlening ook gezamenlijk aanbieden. Op die manier krijgen we er een extra praktijkruimte met aangepast interieur bij. En onze start-up gaat vooruit met rasse schreden. Geen starters-stress bij ons... :-) "