steven renette

Mploy: nieuwe wijn in oude zakken

In Hasselt is het nieuwe advocatenkantoor Mploy boven de doopvont gehouden. Het gaat om een samenwerking tussen het Kempense Vermeulen Heylen Michiels Advocaten en Renette Advocaten, de praktijk met specialisatie in sociaal recht van meester Steven Renette.

Het was al even duidelijk dat Steven Renette na zijn vertrek bij het voormalige Arts Cleeren en Vennoten met een nieuw kantoor zou starten. Dat is Mploy geworden, een nichepraktijk in sociaal recht. Renette gaat hiervoor in zee met Vermeulen Heylen Michiels Advocaten uit Herselt en Mechelen. De Limburgse tak van het bedrijf komt in Hasselt.

“Bedrijven worden elke dag met HR-recht geconfronteerd, gaande van het sluiten van contracten en de overvloedige regelgeving rond tewerkstelling, over fusies en herstructurering tot ontslag en het motiveren van ontslag”, licht Steven Renette toe. “Sterk doorgedreven specialisatie is nodig om het beste advies en bijstand te geven.”

“Ook in kwesties van sociale zekerheid, zoals pensioenen, hebben wij een bijzondere expertise opgebouwd. Dat is één van de redenen waarom ik met volle overtuiging in de fusie van onze twee kantoren ben gestapt.” Mploy telt bij de start 10 advocaten.