christaan karine tom

Mr. Pop-Up wordt centrummanager in Hasselt

Op 2 januari gaat Christiaan Kastrop aan de slag als centrummmanager in Hasselt. Hij werd door een extern bureau aangeduid als de beste kandidaat. Kastrop is een gekend ondernemer van bedrijven als Aanbieders.be, Comosie, Esturstore en vooral van grootschalige pop-upconcepten als Temporary Lane (Genk, Maastricht) en Bamstat (Hasselt).

Het stadsbestuur van Hasselt heeft moeite noch kosten bespaard (54.000 euro) om een centrummanager te zoeken. Het onderzoeksbureau Idea Consult kreeg de opdracht de visie op de ontwikkeling van het handelscentrum uit te tekenen én om een professionele manager aan te duiden voor de uitvoering van het plan. De keuze viel op Christiaan Kastrop, gekend ondernemer uit Hasselt, die al vele watertjes heeft doorzwommen in de aanpak van leegstand, opwaardering van handelsgebieden, overleg met handelaars en wettelijke bepalingen rond revitalisering van handelskernen.

"Ondanks de vele kandidaten was het al vrij snel duidelijk dat Christiaan de beste was", zegt schepen van Economie Tom Vandeput. "We geloven rotsvast dat hij de bedrijvigheid in ons winkelgebied verder zal opdrijven."