MSI Tessenderlo overgenomen door Indiase groep

Mechanical Supplies International, producent van metalen onderdelen voor machines en windmolens, wordt voortaan gecontroleerd door de Indiase bedrijvengroep RSB. De Indiërs vervangen de Franse hoofdaandeelhouder die zijn 70% van de hand deed. "We zijn daar heel blij mee," zegt financieel directeur Eddy Noels. "RSB is een sterke groep met 10 fabrieken, waarvan wij de Europese poot worden. Eén van hun bedrijven in India is bijna een kopie van wat wij hier doen. Ze kennen dus onze producten en onze klanten zeer goed. Bovendien brengen ze expertise bij in alle domeinen: financieel, commercieel, operationeel,... En ook onze klanten zijn hier heel gelukkig mee."
De belangrijkste afnemer van MSI is Caterpilar, dat in Tessenderlo onderdelen voor grondverzetmachines aankoopt. "Zij vormen zowat 70% van onze omzet," aldus nog Eddy Noels. "Als bijkomende activiteit produceren we onderdelen voor windturbines, een sector die sterk in de lift zit."
Door een flexibele regeling voor brugpensioen (op 57 jaar) zijn er recent een 22-tal mensen vertrokken bij MSI. Het totale aantal personeelsleden schommelt nu rond de 100. Nu de conjunctuur opnieuw aantrekt, zijn de eerste selecties voor bijkomende mensen opgestart.