Nieuws Limburg Multinational koopt Limburgse bubbelsfabriek

Multinational koopt Limburgse bubbelsfabriek

Multinational koopt Limburgse bubbelsfabriek

Het beursgenoteerde Air Products heeft in Heusden-Zolder de firma ACP gekocht. Het Limburgse bedrijf, opgericht in 1897, is de grootste producent van koolstofdioxide (CO₂) in Europa. Er werken 120 mensen, die mee verhuizen naar de multinational met een beurswaarde van 31 miljard euro.

ACP is specialist in de productie van (vooral vloeibare) koolstofdioxide. Die wordt vanuit Heusden-Zolder en 4 productiesites (in Nederland, Frankrijk, Polen en Oekraïne) toegeleverd aan diverse bedrijfstakken waaronder de chemie, tuinbouw en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (de ‘bubbels’ of prik in uw drankje). Er zijn ook twee productielocaties voor droog ijs of koolzuursneeuw (de vaste vorm van het goedje). De eigenaar is een holding van de familie de Murga.

De overnemer Air Products levert industriële gassen en is genoteerd op de NYSE. Er werd vorig jaar een omzet geboekt van bijna 8 miljard euro. Er werken 16.000 mensen, verspreid over 50 landen. Met de overname van ACP wil Air Products de Europese klanten een breder aanbod kunnen doen, vooral omdat de vloeibare en vaste CO₂ complementair zijn aan de gasvormige variant.

“Met meer dan 120 jaar ervaring in CO₂ hebben we een kwaliteitsvol en goed beheerd bedrijf opgebouwd dat prima presteert”, zegt Jan De Ridder, directeur van ACP. “Dat we een onderdeel van Air Products zijn geworden, betekent dat we de toekomst met groot optimisme tegemoet zien.”

De overnameprijs werd niet openbaar gemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer