Nieuws Limburg Nedcar wil van 2.500 naar 8.000 medewerkers

Nedcar wil van 2.500 naar 8.000 medewerkers

Nedcar wil van 2.500 naar 8.000 medewerkers

De autofabriek van VDL Nedcar in het Nederlands-Limburgse Born heeft ambitieuze plannen. Het bedrijf wil binnen afzienbare tijd evolueren naar een productie van 400.000 stuks en heeft daarvoor tot 8.000 mensen nodig. Vandaag werken er 2.500.

Dat het de Nederlanders menens is, blijkt uit de plannen om nieuwe logistieke infrastructuur aan te leggen voor het transport van de extra voertuigen. Tegen het derde kwartaal van 2019 moet er een nieuwe terminal voor de aansluiting van het spoorvervoer zijn. Dat vergt een investering van 22 miljoen euro. Het provinciebestuur betaalt alvast de studiekosten voor dit project, zo meldt WijLimburg.nl.

VDL Nedcar produceert momenteel de BMW Mini. Er werken ook een paar honderd Belgen in de fabriek. Recent hebben heel wat ex-werknemers van Ford Genk meegedaan aan de sollicitatieproeven bij VDL Nedcar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.