Nederlands contract van 7 miljoen voor Cegeka

Ziut, een leverancier van openbare verlichting, verkeerssystemen en camerabewaking in Nederland, heeft zijn contract met Cegeka verlengd met vier jaar. Belangrijk voor de Hasseltse ICT-specialist, aangezien de opdracht een waarde heeft van 7 miljoen euro.

“Het huidige contract liep over drie jaar en zou eind 2013 aflopen,” zegt Zander Colaers, directeur Outsourcing bij Cegeka. “Ziut vroeg in dat kader een voorstel uit te werken om in de toekomst nog meer te besparen op ICT-uitgaven en tegelijk de nodige vernieuwingen door te voeren. Ons voorstel, met al belangrijkste actiepunt de overstap naar Office 365 (in de cloud), viel in de smaak, waardoor we de nieuwe opdracht wisten binnen te halen."

ziutHet nieuwe plan houdt in dat Cegeka bij Ziut publieke en private clouddiensten zal integreren. Bedrijfskritische data blijven toevertrouwd aan de datacenters van Cegeka. De 450 laptops van Ziut draaien op Windows 8 en hebben een camera en microfoon aan boord, waarmee medewerkers kunnen chatten, bellen, schermen delen en videoconferences opzetten. Tegelijkertijd drukt Ziut de kosten door de Citrix-omgeving af te bouwen.Z

“Het contract met Cegeka is het grootste wat we hebben lopen voor externe dienstverlening," aldus Peter-Paul Metz, Manager Operational Excellence bij Ziut."Met het nieuwe contract kunnen we besparen, terwijl we niet hoeven in te boeten op dienstverlening, apparatuur of toepassingen."