Nieuws Limburg Nederlandse champignonkweker geeft toe in sociaal conflict

Nederlandse champignonkweker geeft toe in sociaal conflict

Nederlandse champignonkweker geeft toe in sociaal conflict

De werknemers van champignonkwekerij Maaseik Champ zijn woensdag weer aan de slag gegaan, na formele toezeggingen van de Nederlandse eigenaars over de toekomst van het bedrijf en de werkdruk.

champignonDinsdag legden de 120 werknemers van Maaseik Champ het werk neer uit protest tegen de onhoudbare werkdruk en de weinig respectvolle behandeling door de eigenaars. “Het overleg heeft vruchten afgeworpen,” zegt ACV-secretaris Johan Nelissen. “De familie Banken zet zijn activiteiten in Maaseik voort en blijft strijden voor een gezonde toekomst. Ook bevestigt de directie dat er geen ontslagen meer zullen volgen ten gevolge van de lopende herstructurering. Voor de werkdruk worden eerdere afspraken bevestigd. Ook werd overeengekomen de hoge flexibiliteit terug te schroeven door de uurroosters tijdig kenbaar te maken aan de werknemers. Tenslotte bevestigt de directie het sociaal overleg volgens de letter van de Belgische wet te zullen toepassen in de toekomst,” aldus Nelissen. Maandag gaan directie en vakbond opnieuw aan tafel zitten om de toezeggingen te finaliseren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.