Jonge ondernemers willen Hasselt doen bruisen
Jong-Ondernemers Hasselt is een nieuwe groepering van jonge zelfstandigen die willen samenwerken om meer creativiteit en nieuwigheden naar Hasselt te… Lees meer
In oktober vindt in het MECC van Maastricht de grote Horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. Opmerkelijk is dat er een ‘België-straat’ zal komen waar uitsluitend Belgische toeleveranciers een plaatsje krijgen. “Omwille van hun divers aanbod en hoge kwaliteitsnormen”, aldus de organisatie. Horeca Van Zon zal er één van de blikvangers zijn.
“België is voor de Nederlandse horecabranche interessant vanwege het uitzonderlijk ruim en divers aanbod aan producten en diensten”, zegt beursmanager Silvie Slachter. “Belgische producten staan bekend om hun smaak en hoge kwaliteit, en deze reputatie is welverdiend. In België is goed eten en drinken al eeuwenlang onderdeel van de cultuur, waarbij ook biologische en duurzame producten een steeds belangrijkere positie innemen. De Belgische horecamarkt biedt daarom heel wat interessante mogelijkheden ook voor Nederlandse horecaprofessionals.”
En dat verdient extra aandacht. “MECC Maastricht ligt op steenworp afstand van Belgisch Limburg, wat unieke mogelijkheden met zich meebrengt”, stelt Slachter nog. “De beurs BBB Maastricht gaat daarom extra inzetten op grensoverschrijdend netwerken en ondernemen tussen klanten en leveranciers uit Belgisch en Nederlands Limburg. Het kan beide kanten van de grens alleen maar versterken.”
Marion van Zon, CEO Horeca Van Zon, is er als de kippen bij om vaandeldrager te spelen van de België-straat: “Horeca stopt niet bij de grens en wij zijn ervan overtuigd dat de twee Limburgen veel van elkaar kunnen leren. Wij kijken er enorm naar uit om tijdens BBB Maastricht drie gezellige dagen met onze klanten en leveranciers door te brengen.”
Naast een duidelijke focus op België presenteert BBB Maastricht van 10 tot 12 oktober onder meer diverse themapleinen, kookwedstrijden, een gala-avond, een horeca summit, een netwerkplein en Folie Culinaire, de plek waar bezoekers kennis kunnen maken met gastronomie op het hoogste niveau.
Jong-Ondernemers Hasselt is een nieuwe groepering van jonge zelfstandigen die willen samenwerken om meer creativiteit en nieuwigheden naar Hasselt te… Lees meer
Pieter Béatse, sommelier van De Stadt van Luijk in Sint-Truiden en Diederik Herbots, wijnkenner van sterrenzaak Ogst in Hasselt, mogen… Lees meer
Nicole en Paul-Luc Meesen, 33 jaar geleden oprichters van het gekende restaurant De Fakkels in Sint-Truiden, dragen de op 1… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. “De afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen