soccerlab management

Nederlandse topclub tekent contract op Corda

SoccerLab, gespecialiseerd in data van profvoetballers en teams, heeft een nieuw contract getekend met de Nederlandse voetbalclub AZ Alkmaar. Het bedrijf achter dit product (QuESD NV met hoofdzetel op de Corda Campus in Hasselt), is een spin-off van de UHasselt, die kind aan huis is bij topclubs als Bayer Leverkusen, PSV Eindhoven en Paris Saint Germain

.

Het platform SoccerLab is voor spelers, trainers en ouders het centrale informatiepunt waar de ontwikkeling van zowel het individu als het team objectief wordt gevisualiseerd. Denk aan gegevens uit fysieke en cognitieve testen en evaluaties, maar ook aan videobeelden, persoonlijk advies en onderlinge communicatie.

AZ heeft een unieke werkwijze in de ontwikkeling van eigen jeugd en een wereldwijde reputatie op dat vlak. Het staat in de top van alle Europese rangschikkingen voor het inzetten van eigen opgeleide spelers in hun A-kern, en heeft met onder meer Teun Koopmeijers, Myron Boadu, Calving Stengs enkele 'groeibriljanten' in de huidige kern.

“Wij zijn trots op onze langdurige samenwerking met AZ”, vertelt Steven Belen, nu iets meer dan een jaar de CEO van SoccerLab. "Het is een project vol ambitie, waarin beide partijen elkaar versterken. We kijken ernaar uit om samen met de club de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van hun talenten."

AZ zelf heeft er een knap filmpje over gemaakt, dat je hieronder kunt bekijken:

https://vimeo.com/466528102