Raf-Simons-240×300-3

Neerpeltse ontwerper krijgt topjob bij Dior

In een persbericht heeft het Franse modehuis Dior aangekondigd dat Raf Simons de nieuwe creatieve directeur wordt. De Neerpeltenaar volgt er de excentrieke John Galliano op, die vorig jaar werd ontslagen. Simons nam onlangs ontslag bij modehuis Jil Sander, waar hij al sinds 2005 aan de slag was. De geruchten dat hij daardoor de weg naar Dior wou vrijmaken, ontkende hij aanvankelijk. Nu is er dan toch duidelijkheid over de invulling van één van de belangrijkste jobs in de internationale modewereld.

De eerste collectie van Simons voor Dior wordt in juli verwacht, tijdens de Week van de Haute Couture in Parijs. Hij is opgetogen met de kans die hij krijgt: "Ik vind het uitdagend om couture te herbedenken," zei hij in een reactie op de bekendmaking van het nieuws. "Er is nog steeds interesse in haute couture, dat uitdagend is omdat het weinig limieten kent." En ook Dior is "enthousiast om één van de grootste hedendaagse talenten te mogen verwelkomen."

Raf Simons is 44 en studeerde industriële vormgeving in Genk. Hij startte zijn carrière als meubelontwerper en ging daarna in de leer bij onder meer Walter Van Beirendonck.