Nieuws Limburg Nelissen nails it: van 12 naar 31 hectare

Nelissen nails it: van 12 naar 31 hectare

Nelissen nails it: van 12 naar 31 hectare

Om het bestaande assortiment te verbreden, de productiecapaciteit te verhogen en om meer stock op bouwen heeft Nelissen Steenfabrieken in Lanaken concrete uitbreidingsplannen op tafel gelegd. Het is de bedoeling om de bedrijfssite van 12 hectare te vergroten tot 31 hectare, onder meer voor de bouw van een nieuwe, energiezuinige productiehal. Het aantal werknemers moet in gelijke mate toenemen.

De ambitie van Nelissen is gekend. Er wordt al vele jaren hard gewerkt om alle vergunningen en procedures af te handelen en vervolgens het grootschalige investeringsplan op gang te trappen.

In het ontwerp van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoerings Plan (GRUP) staan nu de concrete details uitgelicht. “De beoogde uitbreiding is gericht diverse aspecten”, weet Burt Nelissen, één van de drie CEO’s bij Nelissen. “We willen het huidige gamma verbreden, de productiecapaciteit vergroten en extra ruimte voor stockage kunnen voorzien. Er wordt bovendien een waterbuffersysteem gerealiseerd en een groenbuffer rondom de volledige uitbreidingszone aangelegd. Daarnaast kan op een milieuvriendelijke manier energie opgewekt worden voor het productieproces om in de toekomst klimaatneutraal te kunnen produceren.”

De nieuwe productiehal is waarschijnlijk het meest opvallende in de plannen. Het atelier moet zorgen voor CO2-neutraliteit vanaf 2032. Hierbij zal de aansluiting op de waterstofleiding van Fluxys een belangrijke rol spelen. “De H2-leiding die voorzien wordt tussen Antwerpen en Luik, zal net langs de fabriekssite van Nelissen lopen. Daar kunnen we dus makkelijk op aansluiten”, aldus nog Nelissen.

De totale uitbreiding is dus aanzienlijk. “Doordat de voormalige ontginningszone van Nelissen wordt omgezet in industriezone zal de totale oppervlakte van de fabriekssite meer dan verdubbelen”, weet de CEO. “In totaal gaan we van zo’n 12 naar 31 hectare. Ook het aantal werknemers kan toenemen, net zoals de productiecapaciteit.” De toekomst oogt veelbelovend!

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2023-01-22 10:45:05

Een dikke proficiat en een succesvolle toekomst.

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.