Nieuws Limburg Nelissen Steenfabrieken blijft innoveren en breidt kleurencollectie uit

Nelissen Steenfabrieken blijft innoveren en breidt kleurencollectie uit

Nelissen Steenfabrieken blijft innoveren en breidt kleurencollectie uit

Innovatie, co-creatie en duurzaamheid vormen al 100 jaar lang het stokpaardje van Nelissen Steenfabrieken. En die kernwaarden komen overal naar voren, ook nu met de lancering van een nieuwe kleurencollectie. Nelissen breidt haar assortiment bakstenen uit met 11 kleuren, inspelend op de nieuwste trends.

Nelissen draagt enkele souvenirs van bij het prille begin mee met de twee baksteenkleuren Rosso en Rosado die er 100 jaar geleden ook al bij waren. De voorbije decennia kregen ze wel een update door hun receptuur en naam aan te passen, maar het blijven twee klassiekers van weleer. Dit jaar geen ‘updates’, wel compleet nieuwe kleuren. De steencommissie van Nelissen bedacht 11 nieuwe kleuren, van rood- tot grijs- en bruinkleurige tinten. “Kleuren met karakter voor gebouwen met persoonlijkheid”, vertelt Roberta Melis van Nelissen Steenfabrieken.

“We creëren vooral kleuren waar de markt nood aan heeft. Dat bereiken we meestal via co-creatie: we luisteren naar de indrukken van architecten, ontwerpers en bouwheren, en ontwikkelen van daaruit nieuwe varianten”, vertelt Roberta Melis. “Een mooi voorbeeld is de samenwerking met Elizabet Iglesias van ILB Architecten met wie we een nieuwe kleur hebben ontworpen voor welzijnscampus Portavida in Genk.”

Webinar

Op 5 maart organiseerde Nelissen een webinar. Daar nam trendwatcher Hilde Francq Vlaamse en Nederlandse architecten mee naar de kleurentrends van 2021 en zette ze de nieuwste kleurencollectie van Nelissen in de kijker. Architecte Elizabet Iglesias illustreerde dan weer hoe ze door middel van kleur welzijnscampus Portavida persoonlijkheid gaf.

Deel mee in de feestvreugde

Nelissen blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en lanceerde in die context www.nelissen100.be: een websitepagina waar voortdurend nieuwe en interessante verhalen op verschijnen. Het familiebedrijf laat ook iedereen in de feestvreugde delen, van showroombezoekers tot personeel. Zo maakten alle medewerkers onlangs nog kans op een fles wijn door een raadsel op te lossen.

“Nu is het tijd voor particulieren om kans te maken op een prijs. Mensen die na afspraak onze showroom in maart bezoeken, krijgen een blikje chocolade cadeau. Geven ze tussen 29 maart en 10 april ook nog eens het juiste antwoord op de vraag ‘Wat schonken de oprichter van Nelissen Steenfabrieken en zijn vrouw aan de parochie van Kesselt ter ere van hun 60ste huwelijksverjaardag?’, dan winnen ze een fles Brick gin. Een tip: neem zeker een kijkje op www.nelissen100.be om het juiste antwoord te vinden.”

Nelissen Steenfabrieken is al 4 generaties lang fabrikant van gevelstenen en gevelisolatiesystemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.